Het ‘lichtvirus’

Het ‘lichtvirus’

lichtsoorten-totaalDe schoonheid van het licht.

Daar kwam ineens het bericht op Facebook: Willie Kers geeft een week lang een online fotografieworkshop over het gebruik van natuurlijk licht, “The beauty of everyday light”. Ik volg Willie Kers al enige tijd omdat haar foto’s me zeer aanspreken en zij op een heel mooie manier gebruik maakt van het licht dat aanwezig is. Dus als ik van iemand iets over dat licht wil leren, is het wel van haar!

Twee-eenheid | Wicher & LaurisAfgelopen week was het zover. Zondagavond kwam de mail met alle informatie in de vorm van een e-book en videotutorials. Het overtrof mijn verwachtingen, wat een informatie! Ik werd lid van de besloten facebookgroep die speciaal voor deze workshop was aangemaakt en waar je contact met Willie en de medecursisten kon hebben. En maandag kwam de eerste opdracht. Waar deze geheel gericht was op de verschillende lichtsoorten en het gebruik van je camera daarbij, werd gedurende de week bij de volgende opdrachten meer een beroep gedaan op je visie en creativiteit. Natuurlijk met als uitgangspunt het licht. Het was hard werken, maar wat was ik blij met mijn twee geweldige modellen die deze hele week gewillig poseerden en braaf en met veel geduld deden wat ik hen vroeg. Mede door hen heb ik mezelf overtroffen met de resultaten!

Het was een boeiende, intensieve en inspirerende week, wat heb ik veel geleerd. En door alle informatie gaat dat leren voorlopig nog wel even door. Maar bovenal is het Willie Kers gelukt me te besmetten met het ‘lichtvirus’!

Emotie | Concentratie Wicheremotie | Twee-eenheid

 

3 Reacties

 1. Trudy-Jan de Kok · 13-10-2016

  Op 13-10-2016 om 13:55 schreef Trudy de Kok:

  Lieve Maren.
  Wat laat je ons weer genieten van jouw mooie creatieve foto’s.
  Prachtige titel:
  “De schoonheid van het licht” laat je hier geweldig uitkomen.

  Wij kijken graag weer uit naar jouw volgend bericht
  van moeph.com met een nieuwe serie!
  Blijf heel lang besmet van deze lichtvirus is onze wens.

  Groetjes van de meegenieters,
  Tante Trudy & Oom Jan

  Beantwoord
 2. Leonie · 16-10-2016

  Lieve Maren,

  Wat een geweldig mooie en afwisselende foto’s heb je gemaakt met gebruik van deze natuurbron. Heel boeiend om te zien wat licht allemaal kan doen en voor effecten heeft.

  Ik hoop dat je nog heel lang gebruik maakt van wat je in deze ene week hebt geleerd.

  Liefs Leonie

  Beantwoord
 3. Lenie Hendriks · 20-10-2016

  Wat fijn dat de cursus je zoveel opleverde. Prachtig verhaal. Hele mooie foto’s van de jongens. Ik wil graag meer van je werk zien. Je hebt zo’n mooi gevoel voor beeld. En nu met het licht erbij wordt het helemaal bijzonder. Mijn complimenten
  Lieve groet

  Beantwoord

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.