52-wekenproject

52-wekenproject

Je ziet het veel langskomen, de ’52-weken’- en zelfs de ‘365-dagen’projecten. Voor koken en bakken, voor knutselen en ook voor fotografie. Ga ik hier aan meedoen? Ja. Waarom?

Nieuwe lens
Tijdens de workshop Kinderfotografie (waarover ik in één van de komende blogs meer ga vertellen) werd ik enthousiast gemaakt voor de 50 mm lens. Zo enthousiast zelfs, dat ik ‘m mezelf cadeau heb gedaan. En hoe leer je je nieuwe lens het beste kennen? Juist, door deze veel te gebruiken. Dan is zo’n 52-wekenproject een goede stok achter de deur. Om de uitdaging niet al te groot te maken, houd ik het project dicht bij huis en wil ik als onderwerp ‘alledaagse momenten’ vastleggen. Omdat ik het fotograferen van kinderen – niet geposeerd maar puur, zoals ze zijn – ontzettend leuk vind om te doen, zullen veel van de foto’s een moment van onze kinderen weergeven.

Drie vliegen in één klap1 | 52 Techniek ontdekken
Dus eens per week een snapshot van een alledaags moment. Mijn nieuwe lens leren kennen, veel oefenen met spontane kinderfotografie en ‘als cadeautje’ een mooie weergave van een levensjaar van onze jongens; dat zijn drie vliegen in een klap :). Dit lijkt me een mooi project om 2016 mee te beginnen.

52-wekenproject
Inmiddels is 2016 al een paar weken van start, de eerste drie momenten zijn dan ook vastgelegd. De galerij wordt iedere week aangevuld. Ben je benieuwd naar de foto’s? Deze vind je hier.

7 Reacties

 1. Eugène · 18-01-2016

  Leuk idee Maren!

  Zeker met kinderen; eerst een 9-maandenproject (x2) en dan de rest van je leven eigenlijk een 24/7-365-dagenproject. Keuze genoeg 😉

  Beantwoord
 2. Hennie · 19-01-2016

  Leuk idee,Maren en jouw jongens zijn iets te beroerd om vele en vele mooie momenten aan te bieden. Ben benieuwd hoe eind 2016 er in jouw album uit ziet. Je hebt al een goed begin gemaakt. Xxx

  Beantwoord
 3. Chantal · 19-01-2016

  Superleuk en direct weer hele mooie foto’s! Mag ik onze kinderen ook aanmelden voor je 52-wekenproject ;-)? Trouwens, je kunt er ook een 52-wekenpuzzel aan toevoegen voor ons want ik probeer steeds te ontrafelen wie nou W is en wie nou L en dat is in die alledaagse momenten een stuk lastiger…

  Beantwoord
 4. Paul Ruks · 19-01-2016

  Hoi Maren,
  Goed idee, veel succes en vooral veel plezier.

  Beantwoord
 5. Leonie Oude Essink · 21-01-2016

  Ontzettend leuk idee; misschien wel alledaagse momenten, maar zeker geen alledaagse foto’s. Ik ben erg benieuwd naar het uiteindelijke resultaat van dit project en…. voortaan toch maar weer “rondje goede voornemens” doen ?.

  Beantwoord

Reageer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.